Новини
8 Квітня 2022
485

Зеленський: ООН необхідно ізолювати росію

“Не треба говорити зі стурбованістю, з ними треба говорити вже ультиматумами”

Президент України Володимир Зеленський вважає, що на тлі російського вторгнення в Україну та скоєних воєнних злочинів Організації Об’єднаних Націй необхідно запровадити стосовно росії міжнародну ізоляцію.

“ООН може зробити багато. Тому що слово “занепокоєння” — цього мало, щоб зупиняти війну. Якщо ми говоримо про ізоляцію рф у тих чи інших міжнародних організаціях, то має бути ізоляція, а не постійні зустрічі з ними (росіянами —ред.), рукостискання, сидіння за одним столом, розмови про те, що треба якось розв’язувати питання, що ми знову занепокоєні… Тому ми й говоримо: вам (ООН — ред.) треба зробити міжнародну ізоляцію”, — заявив Зеленський в інтерв’ю індійському телебаченню Republic Media Network відповідаючи на запитання, що ООН може зробити для України.

Він додав, що Україна вже чула слово “занепокоєння” протягом 8 років, доки точилася війна на Донбасі. “І, на жаль, слово “занепокоєння” не пережила велика кількість наших людей”, — підкреслив президент.

“Тому зараз потрібно дипломатично відрізати рф. Якщо ви не знаєте, як це зробити, то розробляймо формат і конкретні потужні кроки, щоб поставити росію на місце. Не треба говорити зі стурбованістю, з ними треба говорити вже ультиматумами. Їхньою ж зброєю. Тому що вони говорять з нами та всім світом лише ультиматумами”, — підсумував Зеленський.

Тим часом обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт про заборону на законодавчому рівні імпорту нафти й газу з росії, що посилює економічний тиск на путінський режим на тлі вторгнення росії в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram