Новини
1 Грудня 2021
524

Зеленський обіцяє українцям кредити під 5% річних: Головне з виступу президента

Кредити будуть видані для купівлі нерухомості, електромобілів та здобуття освіти чи зміни професії

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді про внутрішнє та зовнішнє становище України анонсував програму видачі споживчих кредитів усім чесним платникам податків-фізособам під 5%.

“Скоро ми запускаємо програму “Українська мрія”, за якою кожен громадянин нашої держави, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні”, — заявив глава держави.

Він додав, що кредити будуть видані для купівлі нерухомості, електромобілів та здобуття освіти чи зміни професії.

Також президент планує до 10 грудня внести до Верховної Ради законопроєкт про економічний паспорт українця.

“Я хочу подякувати Верховній Раді — учора ми проголосували дуже важливий податковий закон №5600, який збільшує ренту: плату за використання природних ресурсів України, кожного українця. Ми надішлемо ці кошти на наших дітей. Тому до 10 грудня цього року вперше за всю історію я внесу законопроєкт про економічний паспорт українця”, — заявив Зеленський.

Він пояснив, що відповідно до цього законопроєкту кошти від плати за використання надр накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України, які після досягнення повноліття вони зможуть використати для здобуття освіти в Україні чи купівлі власного житла.

Крім того, Володимир Зеленський закликав Верховну Раду ухвалити закон про запровадження обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи.

“Вперше за всі роки незалежності ми погодили параметри надійної обов’язкової накопичувальної пенсійної системи, яка дозволить накопичувати кошти на гідну старість”, — підкреслив президент.

“Найближчим часом парламент розгляне відповідний законопроєкт. Шановні депутати, особливо депутати поважного віку, на вас велика надія”, — зазначив глава держави.

Як повідомлялося, фракція “Слуга народу” 1 листопада обговорювала можливість розгляду у першому читанні законопроєкту про введення обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи до кінця 2021 року. Початок реформи планується на 2023 рік.

Нагадаємо, Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з’явиться національний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA) — Українські національні авіалінії. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram