Новини
15 Серпня 2019
776

Здали декларації: Киянин сплатив податків на мільярд гривень

Загалом, до бюджету надійшло 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

До бюджету цього року за підсумками деклараційної кампанії надійшло 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. А також майже 440 млн грн військового збору, повідомляє Державна фіскальна служба України.

Зазначається, що станом на 1 серпня 2019 року збільшилась, у порівнянні з минулим роком не лише кількість поданих громадянами декларацій про майновий стан і доходи (+14 тис.) та задекларованих доходів (+27 млрд грн), а й сума узгоджених до сплати податкових зобов’язань. “Так, з податку на доходи фізичних осіб – додатково понад 1 млрд грн, з військового збору приріст майже 200 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб сплатили декларанти Києва (2 млрд грн), Київської (120 млн грн), Харківської (106 млн грн) та Одеської (104 млн грн) областей. Аналогічно розподілились і податкові зобов’язання з військового збору: у м. Києві це майже 278 млн грн, Київщина – 16 млн грн, Харківщина та Одещина – по 14 млн грн.

“А от безумовним рекордом надходжень до бюджету є сплата мешканцем Києва податкових зобов’язань у сумі майже 1 млрд грн”, – повідомили у відомстві.

Нагадаємо, за підсумками деклараційної кампанії 2018 року доходи у розмірі понад 1 млн грн задекларували 4817 громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність. Дохід у сумі понад 1 млрд грн, отриманий у 2017 році, задекларувала одна особа. При цьому, з осіб, що задекларували доходи понад 1 млн грн, наймолодшій виповнилось 7 років, а найстаршій – 99.

У I кв 2019 року доходи населення України становили 803,4 млрд грн, витрати – 852,4 млрд грн. При цьому заощадження українців скоротилися на 49 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram