Новини
28 Грудня 2021
441

Збитки від 10 найсерйозніших природних катастроф 2021 року перевищили $170 мільярдів

Це лише ті, що підлягають страховому відшкодуванню, тож, реальні збитки можуть бути набагато вищими

Десять природних лих, що завдали найбільших збитків у світі за 2021 рік, призвели до економічних втрат на суму більш ніж $170 млрд, повідомляє The Hill з посиланням на щорічну доповідь благодійної організації “Християнська допомога”.

“Збитки від кліматичних змін були серйозними цього року як з погляду приголомшливих фінансових втрат, так і з точки зору загибелі та вимушених переміщень людей у всьому світі”, — зазнчачає автор доповіді Кетрін Крамер.

У 2021 році збитки від 10 найсерйозніших катастроф виявилися на $20 млрд більшими, ніж збитки від 10 подібних катастроф роком раніше.

У доповіді наголошується, що ці дані розраховані лише для збитків, що підлягають страховому відшкодуванню, тому реальні збитки можуть бути набагато вищими. Фінансові втрати від стихійних лих зазвичай виявляються вищими у багатших країнах через страховки та вищу вартість нерухомості.

Три найбільш збиткові катастрофи з десяти сталися у США та Європі. Найбільш потужною негодою став ураган “Іда”, що відбувся у серпні на півдні та сході США. Збитки від нього становили $65 млрд.

На другому місці йдуть повені в Європі в липні — $43 млрд, а на третьому опинився лютневий сніговий шторм у Техасі — $23 млрд.

А от економічні втрати від стихійних лих за останні півстоліття становлять $3,6 трлн. Найбільший збиток принесли урагани та повені.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram