Новини
25 Лютого 2020
936

Збитки світової економіки від пандемії коронавірусу оцінили в понад $1 трильйон

Рівень світового ВВП в такому разі знизиться на 1,3%

За оцінкою аналітичного центру Oxford Economics, втрати світового ВВП від поширення нового типу коронавірусу можуть скласти $1,1 трлн у 2020 р. Про це повідомляється на сайті центру.

Такий збиток буде означати зниження рівня світового ВВП на 1,3% (у порівнянні з попереднім для 2020 р. прогнозом аналітичного центру). У звіті Oxford Economics зазначається, що прогноз здійсниться в тому випадку, якщо спалах пневмонії, яку викликає коронавірус нового типу, стане глобальною пандемією.

У разі, якщо межі пандемія буде визначатися тільки Азією, падіння світового рівня ВВП складе $0,4 трлн (0,5%).

“Наші сценарії припускають падіння світового ВВП в результаті зниження споживання, а також втрат в області туризму і подорожей, з деяким ефектом від постраждалих фінансових ринків і скорочення інвестицій”, — йдеться у звіті.

За даними Oxford Economics, зростання ВВП Китаю сповільниться на фоні поширення вірусу з 6% до 5,4% у 2020 р.

Про те, що темпи поширення епідемії коронавірусу викликають побоювання про її перетворення в пандемію, 24 лютого попередила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Таку заяву організація зробила на фоні спалаху захворювання в Італії, де через інфекцію достроково завершився відомий Венеціанський карнавал, а показ колекції Джорджо Армані на тижні моди в Мілані пройшов за закритими дверима. Однак поки неконтрольованого поширення захворювання по світу вдається уникати.

Нагадаємо, 24 лютого, європейські ринки зіткнулися з найгіршим днем ​​за останні три роки. Акції та індекси стрімко падають на побоюваннях про вплив коронавірусу на туристичний ринок і ринок товарів класу люкс. В результаті цього статки найбагатших людей світу знизилися на $139 млрд загальною сумою.

Як пислаи раніше Investory News, ціна золота зросла до семирічного максимуму на фоні побоювань інвесторів, пов’язаних з впливом китайського коронавірусу на світову економіку. Котирування квітневих контрактів на золото на Comex у четвер, 20 лютого, збільшилися на 0,5%, до $1620,5 за унцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram