Новини
23 Вересня 2019
1 227

Зберегти клімат: Google та IKEA інвестують мільярди на “зелену” енергетику

Компанії мають намір продовжувати інвестувати, встановлюючи вітряні електростанції та сонячні парки

Google планує витратити понад $2 млрд на зведення вітряних, а також сонячних електростанцій. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Загальна генеруюча потужність, згідно з планом, складе 1600 МВт. На даний момент вже складено пакет з 18 угод на зведення подібної інфраструктури на території США, Південної Америки та Європи.

Таким чином компанія зможе збільшити свій портфель поновлюваних джерел енергії більш ніж на 40%. У Google заявили, що така покупка стане найбільшою в її історії.

Компанія планує подвоїти свій глобальний портфель сонячних генеруючих потужностей, інвестуючи в сонячні ферми в Північній та Південній Кароліні, а також у Техасі.

Google також інвестує кошти в угоду по гібридних технологій в Чилі, яка об’єднає як сонячні, так і вітрові генеруючі потужності. Додатково будуть інвестиції в Фінляндії, подробиці про які, як йдеться в повідомленні, будуть розкриті під час візиту глави компанії в цю країну.

Як повідомляє Reuters, компанія Ingka Group, якій належить більшість магазинів міжнародного ритейлера товарів для будинку IKEA, за останні 10 років інвестувала вже €2,5 млрд ($2,76 млрд) на інфраструктуру відновлюваної енергії.

Ingka Group вже володіє та управляє 900 млн сонячних панелей на дахах магазинів мережі по всьому світу.

Нещодавно компанія повідомила про покупку в США 49% акцій двох сонячних фотоелектричних проектів. Завдяки їм ряд американських магазинів IKEA зможуть перейти на відновлювану енергію.

Зараз в компанії розробляють доступну програму з розповсюдження сонячних батарей, щоб до 2020 р. перевести свої магазини та склади на відновлювану енергію.

Як повідомив агенції виконавчий директор Ingka Group Джеспер Бродін, компанія продовжить інвестувати в сонячні парки та вітряні електростанції.

“Бути розумним щодо клімату — це не додаткові витрати. Це дійсно розумний бізнес, і так буде виглядати бізнес-модель майбутнього. Все, що пов’язано з викопним паливом і ненормальним використанням ресурсів, стане занадто дорогим”, — зазначив він.

Нагадаємо, великі нафтові компанії готові укласти в цьому році рекордну кількість угод в галузі зеленої енергії, причому Royal Dutch Shell Plc очолює групу європейських компаній, які значно випереджають своїх конкурентів в США.

Раніше Investory News писали про те, як український стартап Sirocco Energy розробляє “домашні” вітрогенератори.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram