Новини
23 Травня 2019
1 031

Збанкрутував один з найбільших виробників сталі Великої Британії

Через банкрутство British Steel роботу можуть втратити 25 тис. чоловік

Високий суд Лондона в середу оголосив про примусову ліквідацію British Steel, другого за величиною виробника сталі у Великій Британії. Напередодні компанія, її власник фонд Greybull Capital, кредитори та влада країни не змогли домовитися про екстрену позику від уряду в розмірі 30 млн фунтів ($38 млн). British Steel просила ці гроші через брак замовлень, яке вона пояснювала пов’язаної з Brexit невизначеністю. Переговори завершилися невдачею, тому що британська влада боялися порушити правила ЄС, які забороняють надавати бізнесу державну допомогу, пише Financial Times з посиланням на свої джерела.

Через банкрутство British Steel роботу можуть втратити 25 тис. чоловік. З них 5 тис. працюючих безпосередньо на компанію, а ще 20 тис. пов’язаних з її ланцюжком поставок. Але British Steel продовжить працювати найближчим часом, а прем’єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що уряд “шукатиме всі можливості забезпечити майбутнє для компанії”.

Greybull придбав британську компанію у індійської Tata Steel всього за один фунт у 2016 році та перейменував її у British Steel. Фонд спеціалізується на купівлі проблемних активів та намагається привести їх справи в порядок.

Раніше Investory News повідомляли, що українські металурги за підсумками 2018 року скоротили виробництво сталі на 1,1% порівняно з 2017 роком – до 21,1 млн т, опустившись при цьому з 12-го на 13-е місце в списку світових виробників цієї продукції. Згідно зі звітом World Steel Association за минулий рік, лідерство в рейтингу світових виробників сталі зберіг Китай – 928,3 млн тонн (зростання порівняно з 2017 роком на 6,6%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram