Новини
11 Березня 2022
711

Захід заарештував $415 мільярдів золотовалютних резервів РФ

Наразі шукають механізми, яким чином можна переказати ці гроші Україні 

Міністерство економіки спільно з урядами інших країн шукають механізми передачі Україні заарештованих золотовалютних резервів центробанку Росії обсягом $415 млрд для відшкодування збитків, завданих військовими РФ. Про це розповів перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише Укрінформ.

“Західні уряди вже заарештували золотовалютні резерви центробанку російської федерації — $415 млрд. По суті, цієї суми достатньо, щоб перекрити ці прямі одноразові втрати. Ми розраховуємо, що найближчим часом спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, яким чином можуть перейти ці гроші Україні для відновлення та компенсацій”, — розповів Кудін.

Він додав, що також Росія має виплатити репарації Україні після капітуляції Росії. За словами Кудіна, репарації бувають у двох формах: грошові та натуральні.

Нагадаємо, в Україні запустили проєкт під назвою “Росія заплатить”, який збирає дані про зруйновані окупантами об’єкти — далі їх використають в міжнародних судах проти Росії для відшкодування. Згідно з попередньою оцінкою KSE, вартість пошкоджених/зруйнованих об’єктів у випадку їх повного руйнування може становити до 1,5 трлн грн або до $54,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram