Новини
25 Жовтня 2019
1 074

Завдяки моді: Gucci та Yves Saint Laurent збільшили квартальний виторг на 13%

Капіталізація французької Kering, що володіє цими брендами, збільшилася майже на 15%

За підсумками III кв французька холдингова компанія Kering SA, що володіє відомими модними брендами, збільшила виторг на 14%, до €3,88 млрд, у порівнянні з €3,4 млрд за аналогічний період попереднього року, повідомляє Investing.com.

Зазначається, що зростання виторгу відбулося завдяки сильним показникам її флагманського бренду Gucci, який в липні-вересні збільшився на 13,3%, до €2,374 млрд. “Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували цей показник на рівні €2,33 млрд”, – пише видання.

Продажі магазинів Gucci в Азійско-Тихоокеанському регіоні зросли на 17,9%, у Західній Європі – на 11,9%.

Також підвищився виторг бренду Yves Saint Laurent – на 13,3% у минулому кварталі, до €506,5 млн. При цьому бренд Bottega Veneta збільшив виторг на 9,8%, до €284,3 млн.

“Продажі інших брендів зросли на 18,6%, до 612,3 € млн євро”, – пише видання. І додає, що темпи зростання виторгу Yves Saint Laurent не виправдали прогнозів, тоді як бізнес не такого великого бренду, як Bottega Veneta – поліпшується швидше, ніж очікувалося.

“Все завдяки тому, що Kering активно інвестує в нього”, – йдеться у повідомленні.

Акції Kering подешевшали на 1,6% за підсумками торгів у четвер. “Проте компанія оприлюднила звітність вже після закриття ринку”, – наголошує видання.

І додає, що з початку року капіталізація Kering збільшилася майже на 15%.

Нагадаємо, наприкінці червня бренд Gucci додав нову функцію у свій мобільний додаток для iOS – технологію доповненої реальності, яку для італійського будинку моди розробив білоруський стартап Wannaby. Завдяки нововведенню кожен користувач зможе так би мовити “приміряти” кросівки бренду, не виходячи з дому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram