Новини
25 Травня 2022
442

Заступник голови ОП: За пару місяців відбудеться реальний вихід бізнесу з росії

Що далі триватиме війна, то більше корпорації розумітимуть, що в рф немає можливості продовжувати бізнес

Реальний вихід іноземних компаній з росії ще не почався: у 80-90% випадків йдеться не про звільнення, а про зупинення діяльності, таку впевненість висловив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, пише Інтерфакс-Україна.

“Вони продовжують платити зарплату. Вони імітують закриття своїх офісів. Іноді вони укладають угоди під столом із викупом, наприклад, імітують продаж бізнесу з викупом, підписують інший контракт. Так що це просто бізнес”, — сказав він під час дискусії в Українському домі в Давосі увечері 24 травня.

Водночас Шурма вважає, що далі триватиме війна, то більше корпорації розумітимуть, що в росії немає можливості продовжувати бізнес.

“І я сподіваюся, що через пару місяців почнеться справжній вихід із росії, не імітація, а справжній результат”, — заявив заступник голови ОП.

Він наголосив, що Україна ставить собі завдання залучити після війни компанії, що йдуть з російського ринку, на український, якщо вони ще на ньому не представлені. За його словами, очікувати їх вже зараз складно, оскільки існують глобальні правила профілю ризику території та інших політик.

“Ми розуміємо, що у цих сотень компаній були сильні операції в росії, тому рф була сильним ринком у більш ніж 100 млн людей, і давала гарне логістичне поєднання для забезпечення ланцюжка постачання.”

“Я вірю, що після того, як ми виграємо цю війну, ми зможемо запропонувати ту саму історію більшості цих компаній, тому що у нас є наш місцевий ринок, який менший за 40 млн”, — сказав Шурма.

Він додав, на користь інвестицій в Україні також грає доступ українського ринку до ринку Європи з населенням 500 млн людей і ринку США в 315 млн осіб.

На думку заступника голови ОП, Україна також може бути вдалим виробничим майданчиком для багатьох із цих компаній у ланцюжку постачань спеціально для Європи.

Нагадаємо, близько 62 млн барелів російської нафти зараз знаходяться в морі на танкерах, поки трейдери безрезультатно намагаються знайти на неї покупців. Це рекордна кількість.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram