Новини
7 Лютого 2020
845

Заставу для колишнього заступника голови “Укрбуду” у справі Микитася збільшено в шість разів

В’ячеслава Мармиша підозрюють у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України збільшила розмір застави з 6 млн грн до 40 млн грн для колишнього заступника директора ТОВ “Укрбуд Девелопмент”. Про це повідомляє БізнесЦензор з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Як відомо, ексзаступника директора В’ячеслава Мармиша підозрюють у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії.

Так, 23 січня 2020 р., слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 6 млн грн.

Прокурор САП подав апеляційну скаргу.

“Суд апеляційної інстанції, частково задовольнивши вимоги прокурора і детектива, визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 40 млн грн застави”, — йдеться в повідомленні.

Підозрюваним у цій справі виступає колишній власник “Укрбуду” і екснардеп Максим Микитась. У Центрі протидії корупції (ЦПК) повідомили, що мова йде про В’ячеслава Мармиша.

У свою чергу прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури уточнила, що прокурори вимагали встановити для Мармиша заставу в розмірі 77 млн ​​грн.

Як писали раніше Investory News, за колишнього народного депутата Максима Микитася внесли заставу в розмірі 5,5 млн грн. Після цього він повинен носити електронний браслет, за першим викликом з’являтися до правоохоронців, не покидати міста проживання, не спілкуватися з іншими фігурантами справи тощо.

Нагадаємо, при спробі вильоту з України знято з рейсу Максима Микитася. За словами адвоката колишнього депутата, поїздка до Великої Британії була узгоджена з правоохоронними органами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram