Новини
27 Червня 2019
1 348

Засновники monobank отримали фінансову ліцензію від британського регулятора

У компанії готуються до запуску бета-версії онлайн-банку Koto

Фото: www.epravda.com.ua

Monobank – перший український онлайн-банкінг, отримав фінансову ліцензію від британського регулятора. Протягом наступних декількох тижнів компанія запустить бета-версію онлайн-банку Koto. Про це повідомив один із засновників банку Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що наразі представники українського банку готуються до переговорів з венчурними фондами та іншими потенційними інвесторами для проведення раунду інвестицій.

За словами Дмитра Дубілета, над отриманням ліцензії вони працювали останні півтора року. “Британська влада під мікроскопом вивчала нашу репутацію, наш продукт, наші технології, системи ІТ-безпеки”, – написав він. І додав, що продукт, який планується запустити в Британії, схожий на monobank.

При цьому Дмитро Дубілет підкреслив, що Україна і monobank залишаються для компанії “найвищим пріоритетом”. “Нові продукти та опції будуть з’являтися в Україні з аналогічним темпом, що й у Великій Британії”, – наголосив підприємець.

За його словами, деякі розроблені спеціально для Британії продукти будуть також запускатися і в Україні. Надалі monobank планує запуск в інших країнах.

Monobank – це перший проект Fintech Band, запущений в режимі бета-тестування у жовтні 2017 року. Повноцінно запрацював у листопаді 2017-го. Його розробили Дмитро Дубілет, Олег Гороховський та Михайло Рогальський після того, як пішли з ПриватБанку.

Нагадаємо, цієї зими клієнти українських банків почали активно користуватися послугою онлайн-купівлі валюти вже у перший день дії валютної лібералізації. Зокрема клієнти monobank 7 лютого придбали майже $1 млн: було продано понад $900 тис., відкрито 6 тис. валютних карт і залишки на валютних картах збільшилися на $750 тис. в еквіваленті.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram