Новини
2 Грудня 2020
893

Засновник Zoom втратив за день понад $3 мільярди

Інвесторам не сподобалось, що прогноз зі зростання виторгу складає всього 329%

Капітал гендиректора та засновника сервісу відеоконференцій Zoom Еріка Юаня за день знизився на $3,1 млрд, повідомляє Inv.com.

Зазначається, що акції мільярдера подешевшали на 15% на фоні того, що прогноз зі зростання виторгу на 329% здався інвесторам занадто низьким.

За інформацією Forbes Real-Time, статки Юаня, який володіє 15% Zoom, знизилися до $17,9 млрд.

Ще навесні капітал бізнесмена становив $5,5 млрд. Однак після початку пандемії Юань став стрімко багатіти — акції Zoom злетіли завдяки тому, що люди, які працюють віддалено, користуються відеозв’язком для спілкування з товаришами по службі.

У вівторок, 1 грудня, сервіс опублікував звітність за третій фінквартал 2020 року, повідомивши про виторг, що вражає у $777,2 млн.

“Утім, інвесторів розчарував прогноз Zoom щодо уповільнення виторгу в річному вирахуванні за підсумками четвертого кварталу. Гравці ринку також побоюються, що акції компанії занадто переоцінені: наразі вони коштують понад $406 за папір”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що наприкінці квітня кількість щоденних користувачів Zoom збільшилася за три тижні на 50%, до 300 млн осіб.

Нагадаємо, засновник американської компанії Zoom Ерік Юань 1 вересня, за декілька годин, збільшив свій капітал на $4,2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram