Новини
12 Листопада 2019
1 031

Засновник Uber Тревіс Каланік продав 20% своєї частки в компанії за $550 мільйонів

У нього залишилося близько 75,4 мільйона акцій, що коштують понад $2 мільярди

Фото: wccftech.com

Тревіс Каланік, ексглава Uber, статки якого за версією Forbes становлять $3,2 млрд, продав належні йому акції компанії на суму близько $547 млн, повідомляє Forbes.

Згідно із документом, спрямованим Uber до Комісії з цінних паперів і бірж США, Каланік продав понад 20 млн акцій чотирма траншами.

“У нього залишилося близько 75,4 млн акцій”, – уточнює видання. За даними на закриття торгів у понеділок, 11 листопада, одна акція Uber коштувала $27,14. Отже, наразі весь його пакет можна оцінити у понад $2 млрд.

Як зазначає Financial Times, Каланік розлучився з частиною свого пакета через пів року після IPO Uber – завершення так званого lock-up періоду, протягом якого для ранніх інвесторів діяли обмеження на продаж акцій.

Так, 180-денна заборона, яку Uber встановив при проведенні первинного розміщення акцій, завершилася минулої середи. “Акції Uber у той день подешевшали до історичного мінімуму за пів року – $25,58 за штуку. На біржі акції Uber дебютували з ціною $45, але з того часу вони стали дешевшими на 41%”, – пише видання.

І нагадує, що Каланік покинув пост гендиректора Uber у 2017 році після того, як п’ять ключових інвесторів зажадали його негайного відходу у відставку після низки скандалів.

“Він роками відмовлявся знижувати свою частку в Uber до минулого року, коли продав консорціуму інвесторів на чолі з японським SoftBank майже третину своєї частки оцінкою у близько $1,4 млрд. Також Каланік продав акції на меншу суму в рамках IPO”, – пише FT.

Наразі Каланік як і раніше входить до ради директорів Uber.

Нещодавно Investory News писали, що йому вдалося залучити $400 млн фінансування з боку Суверенного фонду Саудівської Аравії на розвиток свого нового проекту – стартапу CloudKitchens.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram