Новини
10 Жовтня 2020
1 151

Засновник Spotify Даніель Ек назвав головну помилку керівників

Бізнесмен також розповів про власний підхід до управління

Засновник і генеральний директор музичного стрімінгового сервісу Spotify Даніель Ек поділився особистими відкриттями на тему тайм-менеджменту, а також розповів про власний підхід до управління часом і назвав головну помилку підприємців. Про це пише The Observer Effect.

“Я не думаю, що багато керівників приділяють достатньо часу роздумам про бізнес. Замість цього вони витрачають його на наради. Деякі мої підлеглі досягають успіху навіть при великій кількості зустрічей.

Але в цілому, я б сказав, найбільша помилка полягає в тому, що вони прирівнюють наради до продуктивності. Часто менше число зустрічей і більше число рішень сприяють розвитку бізнесу.

Зроблю застереження: я знаю людей, які неймовірно організовані та домагаються успіху, присвячуючи багато часу нарадам. Шишир Мехротра — співзасновник і генеральний директор Coda — тому чудовий приклад. Якби ви бачили документи з його розкладом.

Він — джерело натхнення. Якийсь час я намагався наслідувати його підходу, тому що був вражений його напрямом думок. Але, врешті-решт, це виявилося не для мене і по-справжньому зводило з розуму. Але я поважаю Шишир. На мій погляд, він дуже ефективний керівник. Його система працює на нього, але це не універсальний підхід.

У мене багато вільного часу. Я розумію, що так відбувається завдяки моїм привілеям. Мені дуже пощастило, що у мене є така гнучкість.

Мені здається, синхронний час дуже дорого обходиться, — асинхронний час краще. Я знаю, що є керівники, які хочуть, щоб всі управлінські рішення приймалися ними. Але тоді вам доведеться почекати, поки у лідера буде можливість оцінити ситуацію. Іноді в цьому процесі виникають затримки.

Зазвичай у мене не більше трьох-чотирьох зустрічей у день. Є винятки: коли я подорожую, то планую більше і не дотримуюся звичайного графіка. Проте в більшості випадків це три або чотири зустрічі в день.

Мій підхід — планувати на довгострокову перспективу і робити це заздалегідь, щоб люди краще розуміли, в якому напрямку вони рухаються. При цьому ви повинні бути гранично чіткими та зрозумілими для співробітників.

Наприклад, зараз ми завершуємо підготовку планів на п’ять років і процес довгострокового планування. Це актуальні, досяжні цілі, засновані на реальних висновках. Вони складаються з безлічі наддетальних квартальних і річних цілей. Я не витрачаю багато часу на квартальні цілі й замість цього зосереджую на наших так званих “великих каменях”.

Нагадаємо, Союз українських підприємців (СУП) спільно з Ukrainian Marketing Group провів опитування, в результаті якого з’ясувалося, що середній вік українських компаній — 8,4 роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram