Новини
10 Квітня 2020
1 265

Засновник PayPal розповів, які стартапи переживуть кризу

На його думку, саме зараз вдалий час для старту нової справи

За словами співзасновника PayPal і Affirm Макса Левчина, стадія, на якій знаходиться стартап, — головний показник того, чи зможе він вижити в кризу, повідомляє CNBC з посиланням на інтерв’ю підприємця.

“Я думаю, пощастило стартапам на пізній стадії життєвого циклу і з хорошим фінансуванням, тому що конкуренція менше або, можливо, це найкращий час, щоб запустити щось нове”, — зазначив Левчин.

Ситуація складніша для стартапів, які знаходяться в середній частині циклу зростання. Якщо стартап нерентабельний, інвестору доводиться вирішувати, чи буде він віддавати гроші команді, якій зараз важко, або відступить. “Одні тільки технологічні стартапи в березні скоротили 4 тис. осіб”, — нагадав він.

Підприємець впевнений, що криза дає шанс реалізуватися тим, у кого є класна ідея для стартапу. “Можете бути впевнені, зараз дуже мало людей мріють про велике, тому що багато хто просто намагаються вижити. Якщо у вас вийде втілити свою ідею та залучити капітал, то знайте — це час дуже вдалий для початку”, — додав Макс Левчин.

Як писали раніше Investory News, холдинг Ingka Group, що контролює 90% IKEA, придбав стартап Geomagical Labs, який розвиває технології доповненої реальності. З його допомогою можна сканувати кімнату на смартфон, прибирати всі меблі на фото та додавати нові предмети.

А от компанія Notion Labs, яка розвиває сервіс для створення заміток і управління проектами, залучила $50 млн від Index Ventures та інших інвесторів. Компанію оцінили в $2 млрд, при попередньому раунді фінансування Notion оцінювався в $800 млн.

Нагадаємо також, що у глобальному рейтингу доларових мільярдерів за версією Forbes у 2020 році опинилося десять учасників молодше 30 років. Статок двох мільярдерів до 30 років залишився незмінним у порівнянні з минулим роком, і тільки у Джона Коллісона він виріс майже вдвічі. Решта зазнають збитків, оскільки коронавірус вражає світову економіку та бізнес молодих.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram