Новини
13 Липня 2020
882

Засновник Alibaba Джек Ма продав акції на понад $8 мільярдів

За рік він скоротив частку в компанії до 4,8%

Фото: Chesnot

Засновник Alibaba Джек Ма за рік знизив частку в інтернет-холдингу з 6,2% до 4,8%, продавши акції на $8,2 млрд при поточній вартості цінних паперів, повідомляє Reuters.

Виконавчий віце-президент Alibaba Джозеф Цай також скоротив свою частку в компанії у 2019 р. з 2,2% до 1,6%. Як зазначає агентство, і Ма, і Цай все менше беруть участь в управлінні Alibaba з того часу, як Даніель Чжан був оголошений наступником Ма на посаді виконавчого директора холдингу. Чжан очолив Alibaba у вересні 2019 р.

Співзасновнику Alibaba Джозефу Цаю зараз належить 1,6% компанії, йдеться в релізі. Рік тому було 2,3%. За оцінкою агенції, в результаті продажу акцій Цай вторгував $4,1 млрд.

Капіталізація Alibaba, в якій працює понад 65 тис. штатних співробітників, становить понад $600 млрд. Ма є одним із найбагатших людей в Китаї, його статки Forbes оцінює в $48,9 млрд.

Нагадаємо, фінансовий підрозділ китайського інтернет-гіганта Alibaba — Ant Group — планує цього року провести IPO у Гонконзі ті розраховує на оцінку у $200 млрд.

Як відомо, Джек Ма покинув раду директорів японської холдингової компанії Softbank. Мільярдер самостійно вирішив піти у відставку, щоб присвятити більше часу благодійній діяльності. Китайський бізнесмен обіймає посаду в раді директорів Softbank з 2007 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram