Новини
7 Червня 2019
799

Запуск ринку “зелених бондів” дасть змогу Україні залучити $73 млрд

Кабмін схвалив Концепцію запровадження ринку “зелених облігацій” в Україні та затвердив план заходів стосовно її реалізації

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України разом з міжнародними фінансовими організаціями обговорили запровадження ринку “зелених бондів” в Україні, повідомив на своїй сторінці Facebook голова установи Сергій Савчук.

Держенергоефективності разом з міжнародними фінансовими організаціями обговорили запровадження ринку «зелених бондів» в…

Опубліковано Sergiy Savchuk Четвер, 6 червня 2019 р.

За розрахунком International Fininace Company запуск ринку “зелених бондів” дасть змогу Україні залучити $73 млрд до 2030 р.

“На засіданні ми представили проект розпорядження КМУ щодо схвалення Концепції запровадження ринку “зелених облігацій” в Україні та затвердження плану заходів стосовно її реалізації, розробленого Держенергоефективності, відповідно до Плану заходів з реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року”, – йдеться у повідомленні.

Сергій Савчук також зазначив, що закордонні інвестори хочуть бути впевнені в чесних правилах гри на ринку “зелених бондів”.

“Тому Концепція і План дій України із запровадження відповідного ринку містить кращі світові практики і стандарти”, – додав він.

Окрім представників органів виконавчої влади, банківських установ, підприємств та неурядових організацій, долучилися такі міжнародні організації та проекти міжнародної технічної допомоги, як IFC – International Finance Corporation, OECD, UNDP Ukraine/ПРООН в Україні, UNIDO – United Nations Industrial Development Organization, USAID Ukraine – USAID Україна та Giz Office.

Згідно проекту КМУ,  протягом 2020-2021 рр. передбачається введення в обіг стандартних “зелених бондів” як цінних паперів, а потім створять правові умови та інфраструктуру для обігу на ринку інших їх типів (проектних, дохідних та сек’юритизованих).

Як відомо, в Україні почався продаж облігацій Департаменту казначейства США. Перші результативні торги відбулися на фондовій біржі ПФТС. Було укладено та виконано біржову угоду з продажу 2460 облігацій. Загальна вартість біржового контракту становила 6,55 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram