Новини
22 Жовтня 2019
1 061

Запуск e-ticket у столичному транспорті переноситься на наступний рік

Система єдиного квитка потребує доопрацювань

Повноцінний запуск єдиного електронного квитка у громадському транспорті Києва перенесли на 2020 рік. Про це розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров в коментарі виданню “Сегодня”.

Перехід на електронний квиток (e-ticket) в комунальному транспорті повинен був відбутися 31 жовтня. Для цього планувалося повністю вивести з обігу жетони в метро і паперові квитки при оплаті проїзду в міському наземному транспорті. Передбачалося, що для того, щоб скористатися електронним квитком, пасажиру потрібно буде купити QR-квиток або транспортну картку.

Весь наземний комунальний транспорт уже обладнаний валідаторами (пристроями для зчитування безконтактних карток). Частина турнікетів швидкісного трамвая, міської електрички та метрополітену також адаптували під e-ticket. Однак, за словами Назарова, заміна жетонів на електронні квитки поки не відбудеться.

“Ми вирішили перенести запуск в промислову експлуатацію електронного квитка. Але в будь-якому випадку кияни вже активно ним користуються, купують і поповнюють картки е-квиток. Також паралельно працюватимуть жетони та паперові квитки. Їх поступово будуть виводити з обігу. Я думаю, процес виведення жетонів і паперових квитків триватиме до кінця наступного року”, — сказав він.

Станом на середину жовтня, в роботу не введені всі автомати для продажу і поповнення таких карток. Крім того, в роботі відбуваються періодичні збої, через які пасажири метрополітену не можуть скористатися електронним квитком в метро.

Нагадаємо, міські маршрутні автобуси Енергодара (Запорізька область) і Чорткова (Тернопільська область) тепер обладнано спеціальними валідаторами. Пристрій призначений для оплати проїзду безконтактними картками будь-якого банку різних платіжних систем.

Як відомо, Київ потрапив до Топ-5 міст з підвищення комфорту життя. У порівнянні з минулим роком столиця поліпшила показник у категорії “стабільність”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram