Новини
21 Жовтня 2019
573

Запрацював: В Україні відсьогодні діє Кодекс з процедур банкрутства

Його мета – захистити населення, що опинилося у скрутній фінансовій ситуації

Сьогодні, 21 жовтня, вводиться в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набув чинності 21 квітня 2019 року, про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

Зазначається, що Кодексом спрощено порядок відкриття провадження у справах про банкрутство. “Усі майнові спори за участю боржника зосереджуються у справі про банкрутство, арешт майна боржника можливий виключно у межах справи про банкрутство, звільнення активів боржника з податкової застави та скасування арештів на майно здійснюється ухвалою суду у справі про банкрутство, крім того створюється єдина саморегулівна організація арбітражних керуючих тощо”, – йдеться у повідомленні відомства.

Як зазначила заступник Міністра юстиції України Валерія Коломієць, приведення чинного законодавства до сучасних реалій та світових тенденцій має позитивно відбитися на економіці та інвестиційному кліматі в державі.

“Зокрема, завдяки введенню Кодексу, Україна наступного року може піднятися на 10 позицій у рейтингу Світового банку з легкості ведення бізнесу, завдяки прийнятому акту”, – впевнена вона.

Нагадаємо, Кодекс України з процедур банкрутства, який впроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб, було ухвалено Верховною Радою України 18 жовтня 2018 року. У квітні цього року Кодекс був підписаний президентом Петром Порошенко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram