Новини
20 Червня 2019
871

Запідозрили: США звинувачують Deutsche Bank у відмиванні грошей

За розслідування взялися федеральні прокурори кількох юрисдикцій та співробітники ФБР

Влада США веде активну перевірку Deutsche Bank на предмет порушення закону про відмивання грошових коштів та здійснення інших фінансових злочинів, передає The New York Times (NYT) з посиланням на сім джерел, що знайомі із процесом розслідування.

Як зазначається, розслідуванням займаються федеральні прокурори кількох юрисдикцій і співробітники ФБР. “Вони вивчають внутрішні звіти Deutsche Bank про підозрілі дії, в тому числі й ті, в яких брав участь старший радник Білого дому, зять президента США Джаред Кушнер”, – зазначає газета.

Видання додає, що розслідування діяльності Deutsche Bank є одним з декількох окремих урядових перевірок того, як отримані незаконним шляхом кошти проходять через фінансову систему США. “Подібні розслідування проводяться також щодо низки інших банків”, – пише NYT.

Зазначається, що розслідування може бути пов’язано із звільненням колишньої співробітниці банку Теммі МакФадден, яка працювала в представництві банку в Джексонвіллі (штат Флорида).

“МакФадден стверджувала, що у 2016 та 2017 роках вона звернула увагу на підозрілу серію угод, в яких брали участь особи, підконтрольні президенту США Дональду Трампу та Джареду Кушнеру. Однак керівництво банку проігнорувало її попередження про підозрілі операції”, – зазначає газета. І додає, що згодом її звільнили – Макфадден подала скаргу до Комісії з цінних паперів і бірж.

За інформацією NYT, розслідування було ініційоване міністром фінансів США Стівеном Мнучіним, який подав скаргу до Мінюсту.

Наразі у прес-службі Deutsche Bank повідомили, що готові співпрацювати зі слідством. Що стосується вартості акцій банку, то на фоні останніх новин вона коливається поблизу історичного мінімуму. “З початку року папери Deutsche Bank подешевшали на 12,6%”, – йдеться у повідомленні.

Deutsche Bank – найбільший банк Німеччини. З початку року опинився у низці скандалів, що пов’язані з відмиванням грошей і ухиленням від податків. В останні місяці проводив переговори про злиття з німецьким Commerzbank, але вони завершилися невдало у квітні.

Раніше Investory News писали, нещодавно Swedbank виявився втягнутим в регіональний скандал з відмиванням грошей, що розгорівся з Danske Bank. Останній минулого року заявив, що €200 млрд ($223 млрд) підозрілих коштів перемістилося через його філії в Естонії в період між 2007 і 2015 роками. Про те, що банк використовували для відмивання грошей офіційно підтвердив виконуючий обов’язки генерального директора Swedbank Андерс Карлссон.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram