Новини
4 Серпня 2022
485

Запаси газу в українських сховищах перевищили 12 мільярдів кубометрів

60% об’єктів станом на 1 серпня готові до опалювального сезону 

Згідно з даними Міністерства енергетики, запаси газу в українських сховищах перевищили 12 млрд кубометрів, а на складах ТЕС і ТЕЦ уже накопичено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн.

Про це повідомляє пресслужба уряду за результатами селекторної наради з очільниками областей під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Своєю чергою в Мінрегіоні повідомили, що плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%.

Голова уряду під час наради наголосив, що Кабмін готовий виділити регіонам додаткові кошти для підготовки до опалювального сезону.

“Ми готові дуже оперативно реагувати на обґрунтовані потреби регіонів у додаткових ресурсах, зокрема що стосується відновлення зруйнованих елементів інфраструктури. Вже виділено на це майже 3 млрд грн, і готові за потреби виділяти додаткові кошти”, — наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що при Мінрегіоні вже працює 24/7 структурний підрозділ, що покликаний посилити ефективність і спроможність штабу з підготовки до опалювального сезону. Крім того, Верховна Рада підтримала урядові законопроєкти, які надають можливість покрити різницю в тарифах на місцях і забезпечити економіку проходження опалювального сезону.

Нагадаємо, що уряд зберіг пільгову ціну на газ для населення. Рішення схвалено для забезпечення громадян гарячою водою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram