Новини
28 Березня 2022
786

Заморожені активи росії незабаром передадуть Україні

Україна подаватиме до суду на росію за руйнування країни та економіки

У найближчі два-три роки заморожені активи росії можуть використовуватися для виплати компенсацій Україні за збитки, завдані вторгненням агресора на наші землі. Про це в інтерв’ю The Bell розповів професор економіки Університету Каліфорнії у Лос-Анджелесі Олег Іцхокі.

“Україна подаватиме до суду на росію за руйнування країни та економіки. Міжнародний трибунал буде схвалювати рішення з цих питань. Вочевидь, що заморожені активи росії можна використовувати як розплату. Це може статися найближчі два-три роки”, — сказав економіст.

У короткостроковій перспективі ніхто не хоче здійснювати транзакції з російським Центробанком, оскільки це інститут, що потрапив під санкції. Однак згодом, вважає експерт, знайдуться сірі і чорні контрагенти, які не боятимуться санкцій і робитимуть транзакції, і справді можна буде продати незаблоковану частину золотовалютних резервів, що залишилася.

Як писали раніше Investory News, Міністерство економіки спільно з урядами інших країн шукають механізми передачі Україні заарештованих золотовалютних резервів центробанку Росії обсягом $415 млрд для відшкодування збитків, завданих військовими РФ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram