Новини
15 Серпня 2019
1 038

Замість Google Maps: Huawei розробляє власний картографічний сервіс

Користуватися ним одразу після запуску користувачі не зможуть

Компанія Huawei заявила, що планує відкрити власну картографічну службу в жовтні, оскільки наполегливо працює над тим, щоб впоратися з забороною уряду США на використання Google Maps у своїх закордонних смартфонах, повідомляє Chinadaily.

Зазначається, що картографічний сервіс Huawei, відомий як Map Kit, не призначений безпосередньо для споживачів. “Але він покликаний стимулювати розробників програмного забезпечення створювати додатки, засновані на його можливостях картографування”, – пише видання.

І додає, що Map Kit буде підключений до місцевих картографічних служб і охоплюватиме 150 країн і регіонів.

За словами джерела видання, партнерами Huawei виступають російський “Яндекс” і сервіс для бронювання готелів Booking. “У “Яндексі” повідомили, що не коментують чутки”, – пише vc.ru.

Зазначається, що розробка нового сервісу має вирішальне значення для підтримки популярності смартфонів Huawei за кордоном. Так, Чжан Пінгала, президент відділу хмарних послуг у споживчій бізнес-групі Huawei, зазначив, що понад 50 % мобільних додатків – це послуги, засновані на визначенні місця розташування і на можливостях картографування.

Повідомляється, що Huawei Map Kit буде доступний 40 моваvb. “Він пропонуватиме умови руху в режимі реального часу і складну навігаційну систему, яка може розпізнати переїзди автомобіля”, – повідомили у компанії.

Видання нагадує, що у травні Вашингтон включив компанію Huawei у свій список юридичних осіб, заборонивши їй купувати американські технології без спеціального дозволу уряду. “Починаючи з кінця липня, деякі американські постачальники поступово відновлюють продажі Huawei, але китайська компанія все ще не має доступу до найважливіших американських технологій, таких як оновлення операційної системи Android і Google Maps на своїх нових смартфонах”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Юй Чендун, генеральний директор споживчої бізнес-групи Huawei, заявив, що обмеження уряду США знижують прогнози щорічного постачання смартфонів з 300 млн до 240 млн одиниць у 2019 році.

Нагадаємо, тиждень тому Huawei на конференції для розробників презентувала власну операційну систему Hongmeng OS, відому також як Harmony OS. ЇЇ можна буде використовувати на різних пристроях – від смартфонів до “розумних” колонок і датчиків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram