Новини
6 Листопада 2020
916

Заманюють інвесторів: Гельсінкі запрошує IT-фахівців безкоштовно переїхати у найщасливішу країну світу

Ідея проєкту – посилити технологічний сектор Фінляндії

Агентство Helsinki Business Hub запропонувало фахівцям IT-індустрії з США та інших країн стати учасниками програми 90-Day Finn.

Компанія запрошує співробітників з дітьми й обіцяє допомогти у розв’язанні організаційних проблем – від допомоги в оформленні документів до пошуку житла, дитячих садків, шкіл і лікарень. Крім того, фахівців особисто познайомлять з місцевими технологічними центрами та бізнес-ком’юніті, повідомляє The Register.

Видання зазначає, що ідея проєкту – посилити технологічний сектор Фінляндії. Учасникам проведуть екскурсію по Гельсінкі, покажуть природні пам’ятки та розкажуть, де найкраща сауна у місті.

“Організатори також готові допомогти у подачі заяви про надання дозволу на проживання в Фінляндії”, – йдеться у повідомленні.

На думку організаторів, переїзд у Гельсінкі може зацікавити американських фахівців через зміни у видачі робочих віз США, “антитехнологічні обставини” й “божевілля виборів” (мова про вибори президента США). Серед інших причин для переїзду, які назвали у Helsinki Business Hub – локдаун, лісові пожежі в Каліфорнії та соціальна несправедливість.

“Люди, які живуть у занадто постраждалих, але дорогих районах, почали шукати відповіді на запитання, як вони можуть зробити кар’єру та зберегти комфортне сімейне життя”, – зазначила директор зі зв’язків з громадськістю Helsinki Business Hub Йоханна Хуррем.

Агентство зазначає, що серед переваг життя у Гельсінкі “унікальний” баланс між роботою та особистим життям, висока безпека на фоні пандемії, статус міста як найщасливішого місця у світі, безкоштовне медичне обслуговування, одна з найкращих систем освіти у світі та природні пам’ятки.

Як зазначає видання, організатори допоможуть знайти житло, але не покриють його вартість. Учасникам також самим потрібно оплатити авіаквитки. У 90-Day Finn доступні 15 місць, заявки можна подавати до 10 грудня. Після початкового відбору та інтерв’ю переможці зможуть приїхати до Гельсінкі в лютому 2021 року.

Крім того, учасники повинні бути старші за 18 років, пріоритет віддається громадянам США, але подати заявку може громадянин будь-якої країни. “Він може бути інвестором, технічним працівником або підприємцем. Учасники продовжать працювати у своїй компанії віддалено”, – йдеться у повідомленні.

До речі, у травні Фінляндія запустила безкоштовний онлайн-курс – як стати щасливими. Нагадаємо, що Фінляндія третій рік поспіль визнається ООН найщасливішою країною у світі. На заняттях місцеві жителі діляться порадами та особистим досвідом.

Раніше Investory News писали, що в Італії підприємцям платитимуть за переїзд і відкриття бізнесу. Для розвитку місцевості молодим жителям надаватимуть гранти до $52 тисяч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram