Новини
7 Травня 2021
740

Зал з батутами, 18 ванних кімнат і кінна ферма: Що ділитимуть Білл і Мелінда Гейтс

Forbes Life розповідає про декілька об’єктів нерухомості, що належать колишньому подружжю

Оголошення про розлучення Білла та Мелінди Гейтс, імовірно, спричинить одне з найбільших розподілів особистих активів в історії. Білл Гейтс наразі посідає четверте місце у списку найбагатших людей світу зі статком у $130,5 млрд, яке враховує частку у Microsoft обсягом $25 млрд, безліч інвестицій та колекцію елітної нерухомості, що розташована по всім сполученим штатам, повідомляє Forbes.

Головний будинок пари, маєток Xanadu 2.0, що коштує $131 млн, має площу 66 тис. квадратних футів — на його будівництво пішло сім років. Тут є зал з батутами, шість кухонь і штучний струмок.

Серед інших будинків родини: особняк на березі моря в Дель-Мар у Каліфорнії вартістю $43 млн і маєток у Веллінгтоні у Флориді, співвласниками якого є мільярдери Джеремі Джейкобс, Майкл Блумберг і Джон Мелоун.

Крім того, Гейтси мають величезний портфель сільгоспугідь. Пара — найбільший власник приватних сільськогосподарських земель у США загальною площею 97 934 га (242 тис. акрів), з найбільшими угіддями в Луїзіані, Арканзасі та Небрасці. Наразі ще незрозуміло, як ця земля використовується.

Вони також володіють чотирма приватними літаками, великою колекцією творів мистецтва й Лестерським кодексом — записником з науковими працями Леонардо да Вінчі, яку Білл купив 1994 року за $30,8 млн.

У певному сенсі вже не так важливо, як пара планує розділити свої активи. Разом з Ворреном Баффетом 2010 року вони стали співзасновниками Клятви дарування (англ. The Giving Pledge) — філантропічної кампанії, в якій заможні люди обіцяють віддати більше ніж половину свого майна на добродійність і планують залишити по $10 млн кожному зі своїх дітей.

Вони вже передали акції Microsoft на суму понад $35 млрд до Фонду Білла та Мелінди Гейтс, найбільшу у світі приватну благодійну організацію, яка приділяє багато уваги громадській охороні здоров’я. Наприклад, у травні минулого року фонд заявив, що виділить $300 млн на боротьбу з пандемією COVID-19.

Forbes Life розповідає про декілька об’єктів нерухомості, що належать Біллу та Мелінді Гейтс.

Медіна, Вашингтон 

Цей будинок, розташований на озері Вашингтон, отримав своє прізвисько Xanadu 2.0 — так називається будинок головного героя у стрічці “Громадянин Кейн”. Будинок з сімома спальнями та більш ніж 18 ванними кімнатами спроєктований так, щоб бути енергоефективним.

Серед інших примітних деталей особняка: підводна звукова система, екрани з живленням від волоконно-оптичних кабелів і приватна бібліотека площею 2,1 тис. квадратних футів.

Ted Soqui/Corbis via Getty Images/Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Дель-Мар, Каліфорнія

Цей будинок з шістьма спальнями був спроєктований Кеном Рочетті та містить безліч відкритих терас, гараж на чотири машини, джакузі та басейн зі скляної плитки. Володіння площею 5,8 тис. квадратних футів і вартістю $43 млн — пам’ятка Дель-Мар. До Гейтсів він належав Мадлен Пікенс, яка раніше була одружена з мільярдером Т. Буном Пікенсом.

The Guiltinan Group/The Guiltinan Group

Індіан-Веллс, Каліфорнія

Будинок з шістьма спальнями та площею обсягом 13 тис. квадратних футів вважається одним із найскромніших, що належить колишній парі. Він був придбаний 1999 року за $12,5 млн. Однією з головних переваг особняка є близькість до поля для гольфу, що спроєктований Томом Фаціо. Повідомляється, що знаменитий підприємець Лі Якокка жив поблизу.

Google maps/Google maps

Веллінгтон, Флорида

Дочка Гейтсів Дженніфер добре відома серед любителів кінних видів спорту. У володіннях сім’ї у Флориді досить місця для катання. Загальна площа придбаних територій — 12 га. Останнє поповнення в колекції земель сталося 2019 року — Гейтси придбали кінну ферму вартістю $21 млн і площею понад 3 га.

Про те, скільки відомі люди втрачають під час шлюборозлучних процесів можна прочитати тут.

Раніше Investory News писали, що влітку минулого року список найбагатших людей планети поповнила Юань Ліпінг, яка отримала статок після розлучення з головою китайської фармацевтичної компанії Shenzhen Kangtai Biological Products.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram