Новини
28 Травня 2021
694

Закрили небо: Україна заборонила білоруським літакам використовувати повітряний простір з 29 травня

Тепер вони не зможуть використовувати територію країни як транзитну

Кабінет міністрів України (КМУ) заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України з 00:00 29 травня, повідомили в пресслужбі Міністерства інфраструктури.

Таким чином, білоруські літаки не зможуть використовувати територію України як транзитну, а також сідати в аеропортах нашої країни.

Як пише РБК-Україна з посиланням на власні джерела в уряді, Кабмін дав відповідне протокольне доручення Міністерству інфраструктури та “Украероруху”.

“Доручили встановити з 00:00 29 травня заборону на використання повітряного простору України повітряними судами, які зареєстровані в реєстрах Республіки Білорусь”, — зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, 26 травня Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Обмеження на польоти в білоруському повітряному просторі також ввели в Євросоюзі після затримання в аеропорту Мінська опозиційного активіста Романа Протасевича.

Раніше Investory News писали, що авіакомпанії після примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську почали облітати територію Білорусі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram