Новини
10 Березня 2022
584

Загроза транспортуванню газу в Україні та Європі: Російські війська вдерлися на об’єкти ГТС

ОГТСУ вимагає, щоб озброєні угрупування негайно покинули території компресорних станцій

Російські війська вдерлися на об’єкти ГТС. Вже є загроза транспортуванню газу в Україні та Європі. Про це повідомляє “Оператор газотранспортної системи України” (ОГТСУ) у Facebook.

“ОГТСУ повідомляє про спроби російських військових та озброєних угруповань “ЛНР” потрапити на територію компресорних станцій Новопсков Луганської області, Куп’янськ Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об’єктів ГТС”, — йдеться у повідомленні.

Компанія наголошує, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні.

“ОГТСУ вимагає, щоб військові та озброєні угрупування негайно покинули території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС”, — зазначили в компанії.

Про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронні органи, уповноважені органи державної влади, а також ПАТ “Газпром”, який використовує українську ГТС для транспортування газу в Європу.

Нагадаємо, заявив віцепрем’єр Олександр Новак російським журналістам у понеділок, 7 березня, Росія може закрити свій магістральний газопровід до Німеччини, якщо західні країни заборонять російську нафту.

Як писали раніше Investory News, оператор ГТС України (ОГТСУ) та оператор ГТС Польщі Gaz System S.A. домовилися про запровадження гарантованих потужностей для імпорту газу з 6 березня 2022 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram