Новини
14 Грудня 2022
503

Загрався: Ілон Маск сам позбавив себе статусу найбагатшої у світі людини

Через його дії із Twitter статус перехопив Бернар Арно

Генеральний директор і найбільший аукціонер Tesla Ілон Маск більше не є найбагатшою людиною у світі. На перший рядок у рейтингу мільярдерів піднявся Бернар Арно, виконавчий директор групи LVMH, повідомляло BBC.

Статки Маска скоротилися до $164 млрд за даними Bloomberg Billionaires Index або до $176 млрд за версією американського Forbes. Статки Арно оцінюють у $171 млрд або $187 млрд відповідно.

Маск втратив лідерство у рейтингу мільярдерів після різкого падіння вартості акцій Tesla, де йому належить 14%.

Своєю чергою падіння ринкової вартості Tesla відбувалося на тлі купівлі Маском за $44 млрд соцмережі Twitter. Оформлення угоди розтяглося майже на рік, супроводжувалося скандалами та юридичними суперечками.

“Циркове шоу з Twitter завдало збитків бренду Маска, і воно сильно вплинуло на акції Tesla. Маск — це Tesla, а Tesla — це Маск”, — прокоментував BBC Ден Айвз з інвестиційної компанії Wedbush Securities.

Інвестори були стурбовані й тим, що попит на електромобілі компанії може скоротиться через ослаблення економіки США, а також у зв’язку зі зростаючою конкуренцією з боку інших виробників електрокарів.

Нагадаємо, Tesla скорочує виробничі зміни на заводі в Шанхаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram