Новини
27 Квітня 2021
737

Загальні збитки банків від краху хедж-фонду Archegos Capital перевищили $10 мільярдів

Це було з’ясовано у процесі подачі звітності банками за перший квартал 2021 року

У вівторок, 27 квітня стало відомо, що сумарний збиток банків від краху хедж-фонду Archegos Capital Management перевищив $10 млрд. Це випливає зі звітів банків за перший квартал, повідомляє Bloomberg.

Японський банк Nomura повідомив про втрату 245,7 млрд ієн ($2,27 млрд) через “трансакції з клієнтом з США і його дочірніми компаніями”. Це найбільший квартальний збиток банку з 2009 року. Nomura прогнозує, що після завершення першого кварталу збиток виросте ще на 62 млрд ієн ($572,7 млн).

Швейцарський банк UBS Group також повідомив про очікування втрат на $861 млн протягом другого кварталу поточного року.

Інший швейцарський банк Credit Suisse оцінив збитки у $4,7 млрд, однак до звітності за перший квартал ця сума зросла до $5,5 млрд.

Збитки поніс і Morgan Stanley — він оцінив збиток від краху хедж-фонду у $911 млн.

Bloomberg також наводить збитки двох японських фінансових груп — Mitsubishi UFJ Financial Group ($0,3 млрд) та Mizuho ($0,1 млрд).

Найбільший на цю мить збиток через Archegos Capital поніс Credit Suisse, друге місце займає Nomura. Morgan Stanley опинився на третій позиції, хоча вважалося, що банк, як і Goldman Sachs та Deutsche Bank, встиг завершити свої операції з Archegos практично без шкоди для себе. Morgan Stanley та UBS вирішили, що їх збитки недостатньо істотні, щоб попередити інвесторів, на відміну від Credit Suisse, який дав першу оцінку своїх втрат саме в такому попередженні.

Deutsche Bank опублікує свою звітність 28 квітня.

Goldman Sachs та Wells Fargo вдалося повністю уникнути збитків, а JPMorgan та Citigroup змогли обмежити свої втрати.

JPMorgan наприкінці березня вже оцінював можливі втрати банків від краху Archegos на суму до $10 млрд. Спочатку банк озвучив інтервал від $2 млрд до $ 5 млрд, але потім розширив його до коридору від $5 млрд до $ 10 млрд.

Goldman Sachs та Morgan Stanley 26 березня розпродали активи Archegos на суму $19 млрд. Archegos не зміг виконати вимоги кредиторів про внесення застави, тому вони почали примусову ліквідацію його позицій.

Нагадаємо, Фонд гарантування запускає пілотний проект з передачі в оренду нерухомості. Проект запроваджений терміном на один рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram