Новини
17 Жовтня 2019
1 408

Загальні інвестиції NCH Capital в українські активи сягають $1 мільярда

З них $700 мільйонів вкладено в агробізнес

Загальні інвестиції понад 20 фондів інвестиційної компанії NCH Capital, що працює в Україні з початку 1990-х років, здебільшого в нерухомість, фондовий ринок й агробізнес складають близько $1 млрд. З них $700 млн вкладено в агробізнес. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Investory News розповіла директор з аграрних інвестицій NCH Capital в Україні (група компаній “Агропросперіс”) Марія Осика.

Напрям рослинництва компанія почала розбудовувати “з нуля” у 2006 році.

“Створена 5 років тому відкрита платформа supply chain охоплює кілька напрямів: фінансування через “Агропросперіс Банк”; дистрибуція насіння, засобів захисту рослин та добрив; закупівля зерна; логістика; агротехнології; надання ІТ- та фінансових консультацій; експортні продажі”, – розповідає вона.

І додала, що компанія інвестує в ті сектори, де, як показує аналіз, повернення на капітал перевищуватиме 15% у 10-річній перспективі. “Щороку реінвестуємо $20-30 млн у розвиток supply chain, що є нашим основним бізнесом”, – зазначає Марія Осика.

При цьому вона не розкриває інформації щодо фінансових показників компанії. “Ми – компанія приватних інвестицій, тому всі цифри не називаємо. Це наша політика. Можу сказати, що дохідність за нашими інвестиціями вже 5 років вимірюється двозначними цифрами. У світовому масштабі це прекрасний результат”, – підкреслює пані Осика.

Дізнатися більше про вподобання українських бізнесменів щодо інвестицій – сфери та проекти – можна в матеріалі Investory News “Стартапи, земля і канабіс: Інвестиції українських бізнесменів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram