Новини
24 Березня 2020
850

Загальна вартість ринку криптовалют за добу зросла на $14 мільярдів

Bitcoin за цей час подорожчав на 10%

На цьому тижні криптовалюта перейшла до активного росту, всупереч тому що на фондовому ринку ситуація залишається нестабільною: тиск чинять побоювання інвесторів, пов’язані з пандемією коронавірусу, повідомляє CNBC.

Тим часом, за даними Coindesk, Bitcoin за добу додав 10%, торгуючись в Сінгапурі на рівні $6569,17. Ethereum додає за той же період понад 7%, а XRP — більш як 5%.

Згідно з даними Coinmarketcap ринкова капіталізація, або загальна вартість ринку криптовалюти, за добу зросла на $14 млрд, досягнувши $182,62 млрд.

На початку березня криптовалюта, як і інші активи, стали жертвою паніки, яка панувала на ринках через епідемію коронавірусу та падіння нафтових котирувань. Так, 8 березня капіталізація ринку криптовалюти втратила за добу до $93,5 млрд. Bitcoin подешевшав на 48%.

Однак інвестори піднеслися духом, підбадьорені зокрема сигналами від американського Федерального резерву. “Ми спостерігаємо якийсь дійсно “бичачий” ціновий рух Bitcoin паралельно з іншими класами активів, після того як ФРС оголосила про безпрецедентні заходи з підтримки економіки. Це вселило впевненість в інвесторів”, — прокоментував ситуацію виданню глава відділу розвитку бізнесу криптобіржи Luno Віджай Айяр.

“Буде цікаво побачити, як Bitcoin буде відчувати себе в таких умовах, враховуючи, що це перший тест як актив-притулок в умовах спаду на ринку”, — додав експерт.

Нагадаємо, загальна сума венчурних інвестицій в криптоіндустрію  з початку 2020 р. знизилася приблизно на 40%, у порівнянні з аналогічним періодом за минулий рік. З початку року проєкти залучили $275 млн, це не враховуючи угоди, що менші ніж $1 млн.

Як писали раніше Investory News, криптовалютна біржа Binance додала можливість прив’язки карт Visa для покупки Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) та Ripple (XRP) за українську гривню. Функція згодом стане доступна й для власників Mastercard.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram