Новини
14 Жовтня 2019
1 043

Задекорований золотом: Aston Martin створив найдорожчу модель за всю свою історію

Автівка стане частиною колекції, що присвячена сторіччю італійського кузовного ательє

Компанія Aston Martin представила унікальний DBS GT Zagato, який стане частиною колекції з 19 автомобілів, присвяченій сторіччю італійського кузовного ательє, повідомляє Motor.

Видання пише, що у купе яскраво-червоний колір кузова, декор зі справжнього золота, “динамічна” решітка радіатора та повністю карбоновий дах. Вартість такого задоволення – 6 млн фунтів стерлінгів.

Автівка продається тільки парою з реплікою DB4 GT Zagato.

Aston Martin DBS GT Zagato побудований на базі найшвидшої серійної моделі британської марки – купе DBS Superleggera. Від машини-донора автомобіль відрізнятиметься дахом з цільного шматка вуглепластика, гратами радіатора з рухомими “лусочками” з анодованого металу й іншими кузовними панелями.

“Усі 19 екземплярів DBS GT Zagato будуть пофарбовані в колір Supernova Red і прикрашені логотипами з 18-каратного золота”, – зазначається у повідомленні.

У салоні – кольорова гамма у чорно-червоних тонах, сидіння з оббивкою з утепленої шкіри, карбонові деталі з плетінням “атласний твіл”.

Загалом, на замовлення клієнта, використовуючи адитивні технології, Aston Martin готовий виготовити деталь з будь-якою фактурою і з будь-якого матеріалу.

Під капотом Aston Martin DBS GT Zagato зберігся 5,2-літровий мотор V12 з двома турбонагнітачами, однак його потужність збільшена з 725 до 770 сил.

На звичайному DBS Superleggera цей двигун видає 900 Нм моменту та розганяє купе до 100 кілометрів на годину за 3,4 секунди. Динаміка розгону лімітованої версії поки не повідомляється.

Нагадаємо, на початку вересня модель Porsche 911 німецького бренду обійшла такого конкурента, як Aston Martin DBX, а також – Ferrari F8 Tributo, Mercedes-Benz GLE і BMW X5. З моменту запуску нового 911 на його частку припало майже 30% від загального доходу Porsche AG.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram