Новини
29 Серпня 2019
877

Забудова: Об’єми житлового будівництва збільшилися на 51%

За перше півріччя в Україні було введено в експлуатацію 5 мільйонів квадратних метрів житла

За перший квартал 2019 року в Україні введено в експлуатацію понад 53 тис. квартир, що складає майже 5 млн кв. м. Це на 50,6% більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Загалом у містах України було прийнято в експлуатацію 2,89,1 млн кв. м житла (58,8%), у сільській місцевості — 2 млн кв. м (41,2%).

42% загального обсягу житла складають багатоквартирні будинки, 58% — одноквартирні.

За даними служби статистики прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 3,69,1 млн кв. м. Це на 89% більше, ніж за такий же період минулого року.

“Минулого року Верховною Радою був підтриманий і прийнятий Закон про так звану “будівельну амністію”, який дозволив багатьом українцям узаконити самочинно збудовані приватні і дачні будинки за спрощеною процедурою. На його виконання Мінрегіоном було затверджено порядок прийняття в експлуатацію таких об’єктів,” — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На першому місці за обсягами введеного у експлуатацію житла — Київська область (684,3 тис. кв. м), на другому  — Львівська область (632,9 тис. кв. м). Також у списку лідерів Одеська область (474,8 тис. кв. м), Івано-Франківська область (431,6 тис. кв. м) та Київ (430,6 тис. кв. м).

Нагадаємо, раніше Україна піднялася на 110 позицій у рейтингу Doing Business за будівельним показником.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram