Новини
26 Жовтня 2021
715

За тиждень кафе та ресторани “червоної” зони втратили третину обігу

Виторг закладів в інших регіонах за цей період просів менше — на 22%

Розпочинаючи з 18 жовтня заклади громадського харчування, що вже понад тиждень працюють у “червоній” зоні, скоротили свій виторг на 34%. Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.

Певне падіння спостерігалося у закладах всіх зон, та передусім йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Донецьку та Одеську області.

“У разі введення “червоного” рівня епіднебезпеки заклади громадського харчування працюватимуть у випадку, якщо 100% працівників матимуть “зелений” COVID-сертифікат”, — нагадали у компанії.

Виторг закладів в інших зонах у цей період просів менше — на 22%.

“Гості стали рідше відвідувати заклади у “червоній” зоні. Так, кількість транзакцій з 18 по 24 жовтня знизилася на 30% проти попереднього тижня. У закладах в інших областях спад становив 17%”, — йдеться у дослідженні.

Скоротився також і середній чек. У закладах червоної зони він зменшився на 28%, у решті областей — на 16%.

Дослідження Poster базується на неперсоналізованих даних щодо продажів 7,5 тис. закладів громадського харчування України протягом 18-24 та 11-17 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, за перші три дні зимового локдауну 2021 року виторг закладів громадського харчування знизився на 25%. У порівнянні з літнім карантином минулого року змінений режим роботи проходив без паніки та закриття.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram