Новини
13 Вересня 2021
764

За рік США витратили $1 мільярд на розвиток технологій штучного інтелекту

До 2030-го країна отримає вигоду від інвестицій обсягом $13 трильйонів

Міністерство торгівлі США оголосило, що сформує комітет, який консультуватиме федеральні агентства з досліджень і розробок у сфері штучного інтелекту (ШІ), повідомляє VentureBeat.

“Національний консультативний комітет з питань штучного інтелекту зосереджуватиметься на питаннях, пов’язаних зі ШІ, враховуючи поточний стан конкурентоспроможності США, а також те, як ШІ може розширювати можливості для різних географічних регіонів”, — йдеться у повідомленні.

Створення комітету пов’язане зі збільшенням федеральних витрат на технології штучного інтелекту під час пандемії. За даними GovWin з Deltek, федеральні витрати на ШІ зросли майже до $1 млрд 2020 року, що зробило його однією з найбільш швидкорослих сфер інвестування у нові технології.

“Хоча ця цифра й не відповідає оцінкам — агенція Bloomberg прогнозувала, що 2021 року США виділять понад $6 млрд на проєкти, що пов’язані зі штучним інтелектом”, — зазначає видання.

Колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт є одним з тих, хто закликав законодавців збільшити фінансування у сфері ШІ, одночасно заохочуючи державно-приватні партнерства для розробки додатків ШІ у державних установах.

Комісія національної безпеки зі штучного інтелекту оцінює, що США необхідно витратити $32 млрд протягом наступних кількох років, щоб виграти перегони штучного інтелекту з Китаєм. Для цього президент Джо Байден запропонував витрачати 2% від загального обсягу виробництва США (або ВВП) на науку — приблизно $418 млрд на рівні ВВП минулого року.

Загалом на думку експертів, які увійдуть до комітету з ШІ, рішення на базі штучного інтелекту принесуть США до 2030 року вигоду обсягом $13 трлн.

Про те, які існують професії, в яких штучний інтелект уже перевершує здібності людини, можна прочитати в матеріалі Investory News.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram