Новини
2 Квітня 2021
668

За п’ять років “Укроборонпром” експортував продукції та послуг на $4 мільярди

Пік постачань припадав на 2016-2017 роки

Обсяг експорту продукції та послуг іноземним державам підприємствами держконцерну “Укроборонпром” у 2016-2020 роках перевищив $4 млрд, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь концерну на запит видання.

“Експорт озброєнь у Білорусі за цей період був незначним, а в Росію не здійснювався взагалі”, — запевнили в “Укроборонпромі”.

Показники експорту у 2016-2020 роках товарів військового призначення та подвійного використання підприємствами-учасниками концерну в Білорусі характеризуються незначними обсягами, в середньому від $1 млн до $2 млн щорічно. “При цьому пік постачань припадав на 2016-2017 роки”, — йдеться у повідомленні.

В “Укроборонпромі” зазначили, що у 2016-2020 роках жодне підприємство концерну не уклало жодного експортного контракту з російською стороною, а тому не відвантажило жодної одиниці озброєння, військової техніки чи товарів подвійного призначення до Росії.

Раніше Investory News писали, що за кордоном найпопулярнішими є ракети й радари українського виробництва. Загалом дві третини від усього виробництва “Укроборонпрому” йде на експорт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram