Новини
30 Вересня 2021
527

За півтора року на іноземні ринки вийшли 137 українських компаній

Зокрема, відкрито ринки меду та продукції бджільництва в Катарі, молочної продукції — в Туреччині, м’яса птиці — в Ліберії, м’яса птиці і яєць — в Японії

За півтора року за сприяння МЗС України та в межах виконання економічного пріоритету Стратегії зовнішньої політики 137 українським компаніям вдалося вийти на іноземні ринки. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу, пише Укрінформ.

“За півтора року роботи уряду 137 українських компаній почали роботу на іноземних ринках за сприяння МЗС та закордонних дипломатичних установ України”, — зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Кулеба повідомив, що МЗС у співпраці з Держспоживслужбою відкрив або відновив доступ на ринки для 59 товарних груп у 18 країнах світу.

За його словами, створення нових економічних можливостей для українських експортерів і залучення інвесторів — одне з шести ключових пріоритетів Стратегії зовнішньої політики.

Серед останніх досягнень МЗС в економічному напрямку діяльності його керівник виділив відкриття ринків меду та продукції бджільництва в Катарі, молочної продукції — в Туреччині, м’яса птиці — в Ліберії, м’яса птиці і яєць — в Японії.

У зв’язку з цим міністр повідомив про підписання документа, який затвердив масштабні зміни в МЗС в напрямку допомоги бізнесу, залучення інвестицій і розвитку торгівлі – йдеться про Порядок діяльності відділів з економічних питань у складі закордонних дипломатичних установ.

За його словами, цей документ вперше регулює конкретні показники, а саме кількість відкритих ринків для груп українських товарів, кількість організованих дипломатами зустрічей українських компаній з іноземними партнерами з переліком назв компаній, які вийшли на ринок іншої країни, обсяг залучених інвестицій.

“Ми вводимо в МЗС ефективні практики, які вже працюють у корпоративному секторі. Цим документом, який я підписав, ми закріпили ці процедури інституційно, хоча вже рік працюємо за ним, але підписання цього документа — це по суті завершення цієї реформи, її остаточна інституціоналізація в МЗС”, — підкреслив міністр.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними Держстату, за шість місяців 2021 року експорт товарів і послуг становив $34,9 млрд, що на 25% більше, ніж за відповідний період 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram