Новини
11 Листопада 2019
961

За перші півтори години “Дня холостяка” користувачі Alibaba розкупили товарів на рекордні $16 мільярдів

Це більш ніж половина торішнього виторгу за весь 24-годинний розпродаж

У перші півтори години “Дня холостяка” – найбільшого фестивалю розпродажу у Китаї, що заснований мільярдером Джеком Ма, компанія Alibaba продала товарів на рекордні 114 млрд юанів ($16,3 млрд), повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що цього року показник перевищує половину рекордного виторгу торішнього “Дня холостяка” за 24 години, який склав $30,7 млрд.

І додає, що приблизно пів мільярда покупців хлинуть на сайти компаній ритейлера, щоб викупити різноманітні товари – від смартфонів iPhone і холодильників до горіхів кеш’ю.

“Цього року Alibaba за традицією провела рекламну кампанію у підтримку розпродажів, в якій брали участь американська співачка Тейлор Свіфт і китайська виконавиця G.E.M.”, – йдеться у повідомленні.

Bloomberg називає “День холостяка” індикатором споживчого попиту в Китаї. “З урахуванням того, що темпи зростання економіки країни можуть опуститися нижче 6%, інвестори уважно стежитимуть за тим, наскільки китайські споживачі готові витрачати”, – пише видання.

Фестиваль розпродажів було запроваджено 11 листопада 2009 року, у день одинаків і неодружених. “Таким чином ритейлер хотів спонукати споживачів здійснювати покупки для себе, не чекаючи будь-яких свят і необхідності купувати подарунки”, – зазначає Bloomberg.

І додає, що відтоді фестиваль став найбільшою подією у світі шопінгу. Так, протягом “24-годинного марафону” на онлайн-майданчиках Alibaba продається більше товарів, ніж під час п’ятиденної розпродажі в США, яка починається в День Подяки та закінчується кіберпонеділком.

Тим часом цього року Forbes назвав мільярдера Джек Ма, засновника та колишнього главу компанії Alibaba,  найбагатшим бізнесменом Китаю, його статки на момент складання рейтингу було оцінено у $38,2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram