Новини
5 Квітня 2022
426

За останній місяць депозити банків зросли на 28 мільярдів гривень

Зараз банківська система загалом функціонує стабільно

На 31 березня у банківській системі зафіксовано приплив на депозити коштів фізичних та юридичних осіб (у всіх валютах) в еквіваленті 28 млрд грн. Про це голова Національного банку Кирило Шевченко сказав в інтерв’ю міжнародній організації. Toronto Centre, яке є на сайті НБУ, пише Укрінформ.

“Станом на 31 березня ми бачимо еквівалент 28 млрд грн припливу на депозити фізичних та юридичних осіб (у всіх валютах, курс був фіксованим) проти рівня депозитів 24 лютого, коли розпочалася війна”, — повідомляє Шевченко.

За його словами, зараз банківська система загалом функціонує стабільно. Усі платежі здійснюються у звичайному режимі.

“Українські банки залишаються підключені до системи електронних платежів Нацбанку SEP та обробляють платежі клієнтів так само гладко, як і до війни. Ми намагаємося якнайкраще подбати про те, щоб банківська система залишалася функціональною, незалежно від місцеперебування. У районах України, де не ведуться бойові дії, відкрито майже всі відділення банків. Деякі відділення обслуговують клієнтів навіть у зонах бойових дій. Безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень”, — зазначив Шевченко.

Також за потреби банки мають доступ до численних інструментів НБУ для підвищення ліквідності, таких як бланкові кредити рефінансування, запущені в перший день війни 24 лютого.

“Водночас попит на таке рефінансування поки що невисокий. Це ознака того, що банки не потребують додаткової ліквідності, хоча й триває повномасштабна війна”, — акцентував голова НБУ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram