Новини
9 Грудня 2019
1 546

За останні три роки інвестиції в мережу EVA склали 800 мільйонів гривень

У 2019-му в розвиток мережі, логістику та e-commerce компанія “РУШ” інвестувала 400 млн грн

Інвестиції у 2019 році були направлені на розвиток мережі, логістику та e-commerce, повідомила в ексклюзивному інтерв’ю Investory News виконавчий директор компанії “РУШ” (мережа EVA) Ольга Шевченко.

За її словами, наразі EVA нараховує 943 магазини, а до кінця року в планах — розширити мережу до 970 точок. Строк окупності магазинів складає 2-4 роки.

Крім того, в тестовому режимі компанія запустила новий формат, який має робочу назву “EVA Beauty”. “Перший пілотний магазин плануємо відкрити вже в грудні у новому торговому центрі в Дніпрі. А вже наступного року спробуємо представити цей формат покупцям Києва та інших міст”, — розказала пані Шевченко. Головна відмінність нового формату у тому, що більше уваги буде приділено категоріям краси, а товарів для дому та побутової хімії там не буде взагалі.

У 2019-му інвестиції були направлені також і в розвиток власної кур’єрської доставки. Поки що вона працюватиме в Києві.

175 млн грн було інвестовано у новий розподільчий центр у Львові, в який додатково планується вкласти ще 7-8 млн грн інвестицій. Також Ольга Шевченко повідомила, що у 2020 році компанія планує збільшити кількість розподільчих центрів до чотирьох — “наразі шукаємо майданчик в Одесі, щоб запустити РЦ у 2021 році”.

За 9 місяців “РУШ” отримала 9,1 млрд грн чистого доходу без урахування ПДВ. Це +57% до показника попереднього року. За словами виконавчого директора компанії, 85% інвестицій в розвиток мережі покривається за рахунок власного прибутку.

Нагадаємо, у листопаді лінія магазинів EVA відкрила розподільчий центр у Львові, який здатен обслуговувати близько 300 магазинів.

Ще раніше засновник, співвласник і генеральний директор компаній “РУШ” (ТМ EVA) і “Омега” (ТМ VARUS) Руслан Шостак розказав про life-work баланс, імунітет до криз та рецепт успішного партнерства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram