Новини
4 Вересня 2020
889

За один день Apple втратила $180 мільярдів вартості

У США ринок акцій пережив найбільше падіння з початку червня

За підсумками торгів у четвер, 3 вересня, капіталізація Apple Inc знизилася на 8%, що означає втрату майже $180 млрд. Це рекордне денне зниження вартості для будь-якої компанії в історії американського ринку, повідомляє Barrons’s.

Попри це, капіталізація Apple як і раніше істотно перевищує $2 трлн. Загалом у США ринок акцій пережив сильне падіння з початку червня. Минулий рекорд Apple поставила разом з Microsoft у березні – мінус $150 мільярдів, а до того найбільшими – мінус $119 мільярдів – стали втрати Facebook у червні 2018 року.

Крім того головні фондові індекси США втратили максимум за останні три місяці. Dow Jones Industrial Average знизився на 2,79%, S&P 500 – на 3,52%, а NASDAQ – на 4,96%.

Лідерами такого руху стали, крім Apple, інші IT-гіганти – Google (мінус 5%), Microsoft (мінус 6,19%), Facebook (мінус 3,76%) і Amazon (мінус 4,63%). Разом з ними обвалився на 9% і автовиробник Tesla, чиї акції злетіли у шість разів з початку року, зробивши главу компанії Ілона Маска третьою найбагатшою людиною планети.

“Видимих ​​причин для такого обвалу не було, однак експерти попереджали, що бурхливе зростання фондового ринку з моменту пандемії, що виникло внаслідок припливу непрофесійних інвесторів, не могло тривати безперервно. Спровокувати паніку могло не надто швидке поліпшення стану справ в американській економіці”, – зазначає видання.

І додає, що про роздування “бульбашки” на ринку говорило надто швидке зростання технологічних компаній. За чотири місяці капіталізація Facebook, Apple, Netflix, Google, Microsoft, Amazon, Nvidia зросла у два рази до $8,4 трильйона. NASDAQ з початку року 43 рази оновлював історичний максимум, S&P 500 – 22 рази.

Нагадаємо, наприкінці серпня Apple стала першою публічною американською компанією з ринковою капіталізацією у $2 трлн. Своєю чергою глава компанії Тім Кук отримає $279 мільйонів у вигляді акцій за успішне управління.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram