Новини
4 Лютого 2020
830

За минулий рік трудові мігранти переказали в Україну майже $12 мільярдів

Обсяги грошових переказів дозволили істотно зменшити курс іноземних валют у 2019 році

За підсумками 2019 р. українські заробітчани перерахували близько $12 млрд грошових переказів. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на прес-службу Національного банку України (НБУ).

“Сприятливу ситуацію на валютному ринку протягом майже всього минулого року визначали стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько $ 12 млрд)”, — йдеться у повідомленні НБУ у відповідь на запит видання.

Обсяги грошових переказів дозволили істотно зменшити курс іноземних валют в 2019 р. Так, у грудні курс долара опустився до 23,2 грн — на 5 грн з початку минулого року.

На початку 2020 р. курс валют почав зростати. Девальвацію гривні в Нацбанку пояснюють попитом на валюту серед імпортерів і низьким об’ємом продажів валюти експортерами через отримання бюджетного відшкодування ПДВ.

Як пише видання, за три квартали 2019 р. трудові мігранти перевели в Україну $8,74 млрд, з яких $2,82 млрд склали переклади з Польщі.

Як писали раніше Investory News, у Мінекономіки очікували, що обсяг грошових переказів в Україну від трудових мігрантів досягне близько $12 млрд. Для порівняння, в 2018 р. загальна сума переказів склала близько $11 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram