Новини
26 Березня 2020
653

За минулий рік “АрселорМіттал Кривий Ріг” отримав чистий збиток у 2,3 мільярда гривень

Причина – значне падіння цін на металопродукцію на світових ринках паралельно зі зростанням основних витрат

За підсумками 2019 року найбільше металургійне підприємство України комбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” отримав чистий збиток у 2,3 млрд грн, проти прибутку у 2018 році в 9,5 млрд грн, про це зазначається у повідомленні на сайті підприємства.

“Чистий збиток обумовлений значним падінням цін на металопродукцію на світових ринках разом зі зростанням основних витрат підприємства – підвищенням залізничних тарифів і цін на енергоносії, а також збільшенням екологічного податку, плати за оренду землі та фонду оплати праці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чистий дохід від реалізації продукції компанії минулого року становив 62,4 млрд грн, тоді як у 2018 році – 68 млрд грн.

У компанії додали, що попри отриманий у 2019 році збиток комбінат не зупинив заплановану програму модернізації та інвестував у розвиток виробництва $415,4 млн. З них операційні витрати становили $116 млн, а капітальні – $299,4 млн.

При цьому пріоритетними сферами для інвестицій стали: оновлення потужностей, природоохоронна діяльність, підвищення рівня виробничої безпеки, виконання масштабної інвестиційної програми підприємства.

Нагадаємо, влітку минулого року “ArcelorMittal Кривий Ріг” оголосив, що у найближчі 5 років інвестує понад $1,8 млрд на глобальну модернізацію підприємства, що дасть можливість скоротити викиди в атмосферу на 50–55%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram