Новини
3 Жовтня 2020
914

За екологію: У Британії заборонили пластикові трубочки та ватні палички

Британці щорічно використовують близько 4,7 мільярда пластикових трубочок

У Великій Британії набула чинності заборона на продаж і постачання одноразових трубочок, мішалок і ватних паличок, пише BBC.

Жителі Британії щорічно використовують близько 4,7 млрд пластикових трубочок, 316 млн мішалок для кави та чаю і 1,8 млрд ватних паличок. Однак тепер їх продаж і поставка буде заборонена.

Ініціативу підтримали захисники навколишнього середовища. Вони закликали уряд Британії й далі приймати закони, які забороняють продаж одноразових товарів.

У новому законі є виключення: лікарні, ресторани та бари зможуть надавати одноразові трубочки людям з обмеженими можливостями або захворюваннями, які не дозволяють їсти або пити без соломинки.

Нагадаємо, американський стартап Liquid Death із Санта-Моніки залучив $23 млн в рамках фінансування серії В. Банки виготовляються з переробленого алюмінію.

Як писали раніше Investory News, мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії. За допомогою “розумних” чашок з мітками відстеження компанії хочуть розв’язати проблему відходів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram