Новини
11 Серпня 2020
804

За два дні капіталізація Tencent знизилася на $66 мільярдів

Обвал стався після заборони Дональда Трампа вести бізнес з месенджером WeChat

За два дні капіталізація найбільшої китайської компанії Tencent Holdings Ltd знизилася на $66 млрд.

У понеділок, 10 серпня, її акції знову різко просіли після обвалу у п’ятницю, що стався після того, як президент США Дональд Трамп заборонив американським громадянам і компаніям вести бізнес з месенджером WeChat, що належить цій компанії, повідомляє Bloomberg.

У понеділок акції Tencent знизилися на 4,8%, при цьому сукупне падіння за два дні склало 9,6% – це було найгірше дводенне падіння з жовтня 2011 року.

“Воно сталося після того, як акції компанії за чотири місяці зросли на 70%, досягнувши максимуму, що зробило Tencent найдорожчою в Азії компанією з капіталізацією майже $700 млрд”, – пише видання.

У понеділок на фондовій біржі Гонконгу акції технологічного сектора (Hang Seng Tech Index) також знизилися на 3,6%. “Цей сектор став одним із найслабших у Китаї: індекс ChiNext знизився на 2%. Постачальники Apple Inc. зіткнулися з одними з найбільших падінь”, – пише видання.

І додає, що погіршення стосунків між США та Китаєм є причиною стурбованості інвесторів. Крім заборони діяльності у США месенджера WeChat Трамп підписав наказ, який забороняє компаніям і громадянам США після закінчення 45-денного терміну використовувати додаток TikTok фірми ByteDance.

Тим часом американське видання WSJ повідомляє, що Twitter обговорює можливе об’єднання c американською частиною TikTok. Наразі детальні умови угоди не розкриваються.

Раніше Investory News писали, що китайська інтернет-компанія Tencent Holdings Ltd. залучила $6 млрд внаслідок продажу облігацій, що стало найбільшим розміщенням в Азії з березня 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram