Новини
26 Жовтня 2020
959

За цифровою валютою майбутнє: Глава Alibaba розкритикував міжнародні фінансові вимоги

Тим часом британська публічна компанія вперше перевела частину капіталу в біткоіни

Голова ради директорів Alibaba Group Джек Ма в ході свого виступу на саміті Bund в Шанхаї розкритикував глобальні фінансові правила і закликав сфокусуватися на інноваціях. Мільярдер упевнений, що невіддільною частиною нової системи стануть цифрові валюти, повідомляє Bloomberg.

Видання підкреслює, що заяву Ма зробив напередодні IPO контрольованій ним Фінтех-компанії Ant Group (дочірньої структури Alibaba Group), яке може стати найбільшим у світі.

“Базельські угоди — це як “клуб літніх людей”. Мене пригнічує, що світ сфокусувався на контролі ризиків, а не розвитку. Найчастіше це призводить до ігнорування можливостей для країн з економікою, що розвивається. Китай можна віднести до “молоді”, яка потребує будівництво екосистеми для стійкого розвитку”, — зазначив він.

За переконанням глави Alibaba, у найближчі 30 років світові потрібна фінансова система нового типу, основу якої сформують цифрові валюти.

Тим часом у Китаї заявили про готовність “офлайн-гаманця” для цифрового юаня до тестування.

Директор Китайського інституту CBDC Чанчунь Му заявив, що додаток “повністю розроблено і має зручний призначений для користувача інтерфейс”.

За словами чиновника, ентузіазм громадськості щодо участі в пілотному проекті, ініційованому муніципальним урядом Шеньчженя, перевершив його очікування.

12 жовтня міська влада провела розподіл 50 тис. “червоних конвертів”. Переможці отримали по 200 цифрових юанів з можливістю витратити кошти в 3389 торгових точках. Заявки на участь в лотереї подали майже 2 млн жителів Шеньчженя.

Експеримент став першим варіантом тестування платіжної системи на основі цифрової валюти Китаю (DCEP) із залученням громадськості. За словами Му, в тестуванні використовувалися досить прості функції CBDC, пов’язані з платежами.

А от на Лондонській фондовій біржі, що котирується, Фінтех-компанія Mode оголосила, що придбала біткоіни на суму близько £750 тис. ($976 тис.) зі своїх валютних резервів.

Тепер це перша публічна компанія у Великій Британії з BTC на балансі.

“Рішення про покупку криптовалюти у фірмі прийняли близько 10 днів тому”, — пояснив засновник і виконавчий голова Mode Джонатан Роуленд.

Цей крок послідував за переказом у біткоіни власного капіталу на $50 млн платіжною компанією Square Джека Дорсі.

За словами Роуленда, вкладення в криптовалюту є частиною довгострокової стратегії “захисту активів інвесторів від знецінення валюти”. Конвертувати в BTC фірма має намір 10% резервів.

Нагадаємо, Багамські острови запустили власну цифрову валюту. Країна стала першою у світі, хто впровадив цифрову валюту на державному рівні.

Як писали раніше Investory News, засновники Winklevoss Capital і біткоін-біржи Gemini Тайлер і Кемерон Вінклвосс вважають, що ціна біткоіна може подолати позначку в $500 тис. Вони впевнені, що біткоін перевершує золото, нафту й американський долар як засіб збереження вартості та є єдиним довгостроковим захистом від інфляції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram