Новини
12 Травня 2020
1 219

За час карантину ТРЦ України втратили близько 7 мільярдів гривень

При цьому масового відтоку орендарів поки не спостерігається

Фото: Depositphotos

Торгово-розважальні центри (ТРЦ) України за два місяці карантину втратили близько 7 млрд грн орендних надходжень, а їх орендарі — понад 50 млрд грн товарообігу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на підрахунки Української ради торгових центрів (УСТЦ).

Ті орендарі, які працювали під час карантину (продуктові магазини, засоби зв’язку), втратили в оборотах від 15% (супермаркети) до 50% і більше (засоби зв’язку, зоотовари, побутова хімія і т.д.).

Масового відтоку орендарів при цьому поки не спостерігається, є лише поодинокі випадки закриття магазинів.

В УСТЦ прогнозують, що для слабких ТЦ це буде непростий рік в плані вакантності й рівня орендних ставок. Частка вільних площ в таких ТЦ може вирости до 10-20%, тоді як успішні ТЦ залишатимуться заповненими.

“Я думаю, весь рік ми будемо повільно відновлюватися і вийдемо на докризові показники навесні наступного року”, — зазначає глава УСТЦ, операційний директор Будхаус Груп Максим Гаврюшин.

Як відомо, українська fashion-група Love & Live залучила інвестиції від українського венчурного фонду SMRK. Сума не розкривається, однак відомо, що в цьому раунді компанія отримала оцінку в $10 млн.

Нагадаємо, стартап з продажу секонд-хенду Vestiaire Collective завершив ще один великий раунд фінансування в розпал економічної кризи — раунд завершився на початку квітня. За даними Crunchbase, стартап залучив $64,2 млн (€59 млн). В цілому компанія залучила понад €209 млн ($226,3 млн)

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram