Новини
20 Грудня 2022
401

За антимонопольними позовами Epic Games виплатить $520 мільйонів

Справи стосуються збору особистих даних дітей та обману гравців Fortnite

Epic Games погодилася виплатити загалом $520 млн для врегулювання звинувачень у порушенні Закону про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), а також у застосуванні тактики, спрямованої на те, щоб обманом змусити гравців зробити покупки, повідомляє Techspot.

Epic заплатить понад $275 млн (згідно з інформацією Федеральної торгової комісії (FTC), найбільший штраф в її історії) за збір особистої інформації дітей віком до 13 років та ще $245 млн відшкодує клієнтам за маніпуляцію з “темними патернами” (FTC стверджує, що це найбільша компенсація, пов’язана з іграми).

“Темні патерни” — це спеціальні елементи дизайну, які використовуються в програмах, на вебсайтах та іграх, щоб змусити користувача виконати ненавмисну дію (наприклад підписатися на інформаційний бюлетень, натиснути щось, що він не планував натискати або навіть щось купити).

FTC стверджувала, що Epic використовувала таку тактику у Fortnite через заплутану конфігурацію кнопок. Повідомляється, що це призвело до несанкціонованих платежів для споживачів на сотні мільйонів доларів.

“З гравців може бути стягнута плата під час спроби вивести гру з режиму сну, коли гра перебувала у процесі завантаження, або під час натискання кнопки поруч під час спроби просто переглянути елемент”, — зазначило агентство.

Epic також опинилася у списку порушників FTC через нібито стягнення плати з власників рахунків без авторизації та блокування доступу до придбаного вмісту, коли клієнт оскаржував незаконне списання коштів зі своєї кредитної картки.

У своїй заяві Epic Games наголошує, що йде на угоду, щоб “захистити споживачів і забезпечувати для них незабутній досвід в іграх”.

$245 млн спрямують на компенсації гравцям Fortnite та батькам дітей, які робили небажані або неавторизовані покупки в США. Іншим потенційно постраждалим гравцям FTC радить стежити за оновленнями на сторінці FTC Fortnite.

В межах запропонованого врегулювання Epic Games також потрібно прийняти деякі стандартні налаштування з високим рівнем конфіденційності для дітей і підлітків. Компанія заявила, що розробила “cabined accounts” — новий тип облікового запису для юних користувачів, в якому такі функції, як чат і покупки в програмі, за замовчуванням відключені. Epic також каже, що за замовчуванням гравці, які вказали, що їм не виповнилося 13 років матимуть закриті облікові записи; також їх попросять надати адресу електронної пошти батьків, перш ніж вони зможуть отримати доступ до таких функцій, як голосові чати.

Нагадаємо, британський стартап Joipaw створив відеогру для собак похилого віку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram