Новини
14 Жовтня 2019
1 035

З вітерцем: Porsche та Boeing спільно розроблятимуть аеротаксі

Згідно з дослідженням, “літаючі таксі” будуть дуже популярні до кінця 2025 року

Виробник спорткарів Porsche та аерокосмічний гігант Boeing домовилися спільно досліджувати ринок “преміальної міської аеромобільності“. Партнери разом з дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences розроблять повністю електричний апарат з вертикальними зльотом і посадкою, пише ITC.

Дослідний зразок перспективного “літаючого таксі” буде створений за участю дочірніх фірм Porsche Engineering Services GmbH та Studio F.A. Porsche.

У Porsche провели дослідження, в результаті якого передбачили перспективне зростання такого роду перевезень після 2025 р.

“Бренд Porsche має намір розширити свою сферу діяльності як виробника спорткарів і стати провідним брендом преміальних транспортних засобів. У довгостроковій перспективі це може означати перехід в третій вимір подорожей. Дві провідні світові компанії об’єднають зусилля для співпраці в потенційно ключовому сегменті ринку майбутнього”, — зазначив член виконавчого комітету з продажу та маркетингу компанії Porsche AG Детльов фон Платен.

В рамках співпраці компанії зберуть міжнародну команду, яка буде працювати над різними аспектами повітряного руху в місті. Серед аспектів буде, наприклад, аналіз потенціалу ринку транспортних засобів на преміум-ринку і можливі кейси використання.

Тема “повітряної мобільності” набирає обертів, і до неї проявляють інтерес навіть державні структури. У 2017 р. німецький стартап Volocopter і міністерство транспорту Дубая провели випробування прототипу безпілотного літаючого таксі. Влада міста розраховують у найближчі п’ять років зробити пасажирський Мультикоптер одним із видів громадського транспорту — пасажиру достатньо буде викликати дрон за допомогою програми на смартфоні, як машину Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram